Röda Stjärnan

En blogg om friluftsliv, bushcraft, airsoft och andra äventyr utomhus.

Airsoftspelare i fokus: "Andiepicx"

Publicerat 2016-11-05 08:36:44 av Röda Stjärnan

”Taktiska förflyttningar fokus på realism” – Lär känna Andiepicx Andiepicx, eller Andreas, är spelaren från Stockholm som ni säkert träffat i vår butik i Stockholm. Med sitt SOG impression-lag TRS spelar spelar han taktiskt och använder gärna pyroteknik. Lär känna Andiepicx:
242Namn: Andreas B.
Ålder: Nyss fyllt 24
Här spelar jag oftast: AC Paintball, Skeppartorp samt Räddningsskolan
Airsoftvapen: HK416, 2x G36C samt en Glock 17.
När började du spela airsoft och varför?
Den första gången jag började spela airsoft på ett mer seriöst än att bara sitta och plinka hemma på måltavlor var runt 2011. Efter det har jag bara fallit längre och längre ner i airsoft- hålet.
Berätta om ditt airsoftlag och hur ni brukar spela?
Jag grundade laget TRS (Tactical Reconnaissance Squad) i mitten av förra året (2015). I slutet på samma år gick vi sakta men säkert över till att mer eller mindre bli ett impression- lag där våran fokus ligger på det Svenska specialförbandet SOG.
Eftersom våran inspirationskälla är SOG försöker vi att hålla en relativt hög standard gällande taktiska förflyttningar och dylikt, allt för att kunna upplevas så professionella och realistiska som möjligt. Även vi gillar när det smäller och använder därav en hel del pyroteknik.
Om vi ska välja motton har vi dessa:
Supra Omnem Fidem / Causam, Dedicationis & Pugnae spiritus
Lojalitet framför allt/ Motivation, Hängivenhet & Kämparanda
dsc_3396
Vad är bäst respektive sämst med sporten?
Det bästa med airsoften är gemenskapen, det är oerhört lätt att få nya vänner. Att dessutom kunna klämma på gear hela dagarna är ytterligare en bra grej med sporten ;).
Det enda jag finner dåligt med sporten är ju då vissa personer som inte tar träff. Annars finns det väl inga nackdelar....Förutom att plånboken gapar tom....
Vad är ditt bästa airsoft-relaterade tips?
Fråga om du har frågor, det finns inga dumma frågor. I våran sport har vi massor av folk som ivrigt väntar på att få dela med sig av sin kunskap.
Vad är ditt bästa airsoft-relaterade minne?
Hmm...Det måste nog vara på Farmen 2016. Under sista natten efter allt kaos utspelat sig på landningsbanan var FURY nästintill helt utslagna och Freedom Army lika så. Undantaget var min squad (Alpha) samt 3 personer ur Echo-squad.
Squadbilen åker mot landningsbanan och ser en sk. Zombielans (En ambulans fylld av zombies) åka rakt mot oss. Jag som teamleader bemannar ksp:n i bak på bilen och skriker "Får vi skjuta AT på ambulansen!?" och får bekräftelse att skjuta den varpå jag skriker "Skjut den för***!!!!".
Min AT-skytt tycker att avståndet är för långt varpå föraren kör rakt mot ovan nämnda Zombielans. AT-skytten avlossar ett skott rakt i deras högra dörr och zombielansen stannar "Pweh, det är över tänkte vi..." Nope, ur zombielansen hoppar en jäkla massa zombies och vi kör snabbt som fasen ifrån zombiehorden med mig i bak skrikandes
Jag lyckas med nöd och näppe undgå från att bli klöst.
Var finns du på sociala medier?
På instagram finner man mig på @andiepicx och laget på @trs_sof
Laget har dessutom en facebook: @TacticalRS
Tre favoriter ur Röda Stjärnans sortiment: Save