Röda Stjärnan

En blogg om friluftsliv, bushcraft, airsoft och andra äventyr utomhus.

Plagg och prylar för sommaräventyr

Publicerat 2019-07-05 07:35:35 av Röda Stjärnan

Sommar, semester och kvalitetstid utomhus. Oavsett om du ägnar varma veckor åt att skrota runt på hemmafronten, jobba på något projekt du har ägnat våren åt att tänka ut eller drar till skogs har vi utrustningen som förgyller dina dagar.

Sommar är för många synonymt med bad, oavsett om de är av det kalla eller varma slaget. Det finns dock ingen anledning att göra avkall på redigheten, även om man är på badstranden. En handduk från Bundeswehr gör dig rustad.

Ena minuten fippla med något bygge, andra minuten iväg till vänner för grillkväll. Sommaren kan vara intensiv med alla projekt man har planerat och saker man vill hitta på. Och så är det förhoppningsvis varmt. Ett par shorts man kan ha både när man är aktiv och mer till vardags kan vara klurigt att hitta, så inte undra på att Helikon-Tex shorts har blivit favoriter.

På tal om grillkväll är väl ingen svensk sommar komplett utan grillning. Men i vanlig ordning går det inte att förlita sig på att någon annan ska lösa uppgift, lika bra att ha sakerna i ordning själv. Det här fällbara grillgallret är lätt att ta med och ryms i de flesta ryggsäckar. Perfekt att använda över öppen eld. Vi på Röda Stjärnan har använt det mycket, den ångkokta fisken på björkrisbädd gick inte av för hackor om vi får säga det själva. Tänk bara på att hålla dig uppdaterad kring eldningsförbud.

Sommarsolen värmer, en lätt bris ruskar om syrénbuskarna och det enda som hörs är det ljuva ljudet av ett luftgevär. Att bara ta det lugnt och plinka lite, utrustad med rejäla mängder ammunition och någon kyld dryck...kan det bli bättre?

Den här smidiga ryggsäcken går att rulla ihop när den inte används och är perfekt att ha i packningen, i bilen eller fickan om du behöver förvaring eller till exempel gör något inköp och inte vill köpa plastkasse i affären, men inte heller gå runt med en stor tom ryggsäck. Eller varför inte förvara blöta badkläder i på väg hem från stranden.

Åker du iväg över sommaren kan det vara en god idé att ta med sig vattenreningstabletter. Dels om du inte har möjlighet att koka vatten, dels för att slippa köpa vatten om du till exempel är utomlands och inte kan dricka kranvattnet. Det sparar på miljön och du slipper kånka vattendunkar och flaskor fram och tillbaka till rummet eller stugan. Är du på tur är ett vattenfilter perfekt att ha.

Efter diverse påhitt och aktiviteter ordineras vila. Den förläggs med fördel utomhus när vädret tillåter. Denna förstärkta hängmatta av nät är lätt att rullas ihop och tar då mycket liten plats. Perfekt om man sover i fuktig mark, eller bara vill slappa.

På Röda Stjärnan tuffar vi på mer eller mindre som vanligt under sommaren. Jag hoppas ni har en riktigt härlig sommar och får lite ledigt. Själv ser jag fram emot att utforska kustbandet och förhoppningsvis lära mig "vandra" flera dagar med kajak och slå upp tältet på en ödslig liten ö. Ska bli kul som komplement till skidmarsch och apostlahästarna. Ha det gott i sommar!

/Henrik, medgrundare av Röda Stjärnan