Röda Stjärnan

En blogg om friluftsliv, bushcraft, airsoft och andra äventyr utomhus.

Worldairsofts: ”Så var Berget 17”

Publicerat 2019-07-12 08:22:28 av Röda Stjärnan

Hur var Berget 17 och vad var mest minnesvärt från dagarna? Vi frågade Worldairsofts, Berget-ambassadör och deltagare under årets spel.

Först och främst: hur var årets upplaga?

Året upplaga bestod av några roliga nyheter, blå sida fick till sin fördel en drönare som kunde spana över hela kartan med en direktsänd länk, röda sidan fick i år två pansarbandvagnar till sin fördel. Dessa två vagnar brukar i vanliga fall byta sida under spelet, men detta år så var de enbart röda. Ett mycket bra jobb från arrangörerna och HQ detta år – det märks att de tar åt sig av ris och ros och alltid utvecklar spelet.

Hur utvecklade sig spelet?

Röd sida jobbade hårt med både fordon och marksoldater och hade hårt tryck mot blå bas, under spelet så hade min grupp i uppgift att verka runt fiendebas och vi gjorde många lyckade räder och en morgon så tog vi deras Fad (Fuel and Ammo Depot) vilket gjorde att deras punkter på kartan blev nollställda och deras fordon inte fick rulla under några timmar, detta gjorde att röda lyckades trycka på och ta över hela kartan.

Vilken var din roll? 

För Berget events har jag i år fått äran att vara ambassadör, vilket har gett mig otroligt mycket erfarenhet kring många saker, jag har träffat och pratat med personer som jag annars inte skulle fått tillfälle eller chans att prata med, otroligt många glada och positiva personer och nya vänner. 

Min roll under spel var som gruppchef i laget GreyStone, vi var i år sammanlagt cirka 40, varav jag hade huvudansvar för tio av dem. Hade även med mig två amerikaner från New York som hittade mig på Instagram som ambassadör för Berget, de var riktigt roliga att ha med och att få visa Sverige och Berget events. 

Hur funkade ditt kit?

Mitt kitt under milsim är väldigt strippat, utöver ett par rejäla Haix-kängor, vilket är A och O under spel, så använder jag mig endast av nödvändiga saker och det har funkat suveränt. Jag hade en vätskeblåsa på 2 liter och under dagarna så åt jag 24h meals som i min mening är den bästa fältransonen man kan ha med sig, både god och lätt att ha och göra med. Jag spelade i år med en Ak från LCT och den har varit min räddare i många lägen, väldigt stabil och härlig bössa med otrolig precision!

Vilka händelser står ut mest för dig – i och utanför spelet?

Under spelet så var det ballaste definitivt när vi tog friends fad. Vi kröp oss på och låg på span i ca 1,5 timme innan klockan slog 09:00 och vi fick anfalla (baserna under Berget är inte i spel mellan 03:00-09:00 och eftersom fad ligger ca 30 meter från basen så är det samma regler gällande den). Vi hade slagit ut de fyra vakterna som höll faden kl. 09:01, då var jag inne och tröck på knappen, sedan väntar 30 minuter av full strid då hela fiendebasen vaknar och vill ta tillbaka deras fad. I detta läge fick min LCT-bössa verkligen visa vad den var gjord av – medan folk börjar få bösras för att det skjuts så otroligt mycket och intensivt så kämpar min bössa på utan problem, efter cirka 25 minuters konstant skjutande måste jag byta batteri och handtaget är så varmt så man knappt kan hålla i det. Men ändå så går LCT AK:n som en dröm och sviker inte på några punkter! Till slut piper klockan och vi tar över fiendens fad, vi drar oss ut och gör en anteckning över våra förluster och går direkt mot nästa objekt. Ett riktigt roligt och intensivt minne från Berget detta år!

Utanför spelet så är jag otroligt impad av arrangörerna och hur bra man som gäst har det under deras evenemang. Man får otroligt bra service och de är mycket hjälpsamma med problem som kan dyka upp, ett otroligt trevligt gäng bakom detta event och jag önskar dem all lycka i framtiden.

Har du några lärdomar du tar med dig från eventet?

Absolut, det finns alltid saker att lära, och detta år har jag varit i tät kontakt med rödas HQ vilket har varit otroligt givande och roligt, lärt mig mycket från våra befälhavare som ser till att styra röd sida mot seger. 

Vad är det bästa med den här typen av arrangemang?

Allt! Exakt allt! Jag älskar att milsima och vara i naturen så att få några heldagar med pangpang och natur är ju helt fantastiskt, sen att träffa alla människor som är likasinnade samt arrangörer är ju superkul! Helheten är otrolig och det är superbra stämning under hela spelet! 

Är det något särskilt du vill lyfta fram?

Jag är otroligt ärad att ha fått denna chans från Berget events att få vara deras reklampelare under detta spel, det har verkligen varit superkul! Och att via er på Röda Stjärnan få chansen att dela ut priser under spel har varit otroligt uppskattat och roligt! Jag har gett ut massor med presentkort till personer som lyckas fånga mig under spel eller gjort en extraordinär insats. Sen ett helt milsimkit som en lyckligt lottad person fick lägga händerna på var också superkul att få lämna över! Helheten för detta spel är 10/10, jag kan inte klaga på något, inte ens regnet som kom första kvällen.

Hur var Berget för dig? Lämna gärna en kommentar!