Röda Stjärnan

En blogg om friluftsliv, bushcraft, airsoft och andra äventyr utomhus.

Friluftsprofilen: Northern Highcoast

Publicerat 2019-03-06 18:01:27 av Röda Stjärnan

Han gillar att sova under bar himmel och att kunna klara sig på det som finns i ryggsäcken. Möt friluftsprofilen Northern Highcoast.

Foto: Northern Highcoast

Namn: Pär

Ålder: 34

Här bor jag: Örnsköldsvik

Vilka friluftsaktiviteter håller du på med?

Det är oftast att jag vandrar, jag gillar att hitta nya ställen att campa på, det känns som jag alltid letar efter det perfekta stället att göra en lägereld och sätta upp min tarp på och göra till mitt tillfälliga hem =) Förr fiskade jag mycket när jag var ute men det intresset har svalnat. 

Hur började ditt friluftsintresse?

Det har alltid varit med mig, redan som barn var jag mycket i skogen och fjällen med min pappa. Vi hade en stuga i de norska fjällen där jag utforskade och lekte i skogen.

Vem tar du helst med dig på turen?

Jag föredrar att gå själv, ha tid för mig själv och reflektera lite över livet =) Jag ser verkligen fram emot när min son blir äldre så han kan följa med mig ut på samma sätt som jag var ute med min far. 

Vad skulle du säga är det bästa med friluftslivet?

För mig är det att få komma ut i skogen och bara vara här och nu och klara mig på det som finns i min ryggsäck. Jag tycker det är en fantastisk känsla att sova ute under bar himmel. Back to the roots. 

Vilket är ditt största friluftsminne?

Jag minns när jag var cirka åtta år och tältade med min kusin, bara han och jag i fjällen. Vi var vid en stor fors, det var tillräckligt nära stugan men ändå så pass långt bort att vi kände oss som vi var ute i vildmarken för oss själva. Jag har många fina minnen från det fjället. 

…och vilket är ditt sämsta?

Jag har inte direkt något sämsta, varje gång jag är ute och det inte blivit som jag tänkt så har jag lärt mig nått nytt. Men jag tycker det är lika tråkigt varje gång jag glömt min kåsa hemma =) 

Vilket är ditt bästa tips till andra friluftsvänner?

Planera din tur och tala om för någon vart du ska ifall det händer dig något. Annars försöker jag göra det enkelt när jag ska ut så jag bara kan njuta av naturen. Något som fått mig att se naturen med andra ögon är mitt intresse för att fota. 

Vilket är ditt drömäventyr?

Jag skulle verkligen vilja åka till Kanada och paddla kanot i vildmarken under några dagar och uppleva naturen och djuren där. 

Var finns du på sociala medier?

På Instagram: Northern Highcoast 

Vilka är dina tre favoriter i Röda Stjärnans sortiment? Varför rekommenderar du just dessa?

1. Min oljelampa är ofta med mig på turen.

Foto: Northern Highcoast

2. Min ullfilt sitter som en smäck på ryggsäcken.

Foto: Northern Highcoast

3. Min absoluta favorit är min ryggsäck LK 35, den är i min mening genialisk och jävligt stilren!! 

Är du intresserad av att vara med på bloggen? Släng iväg ett mail till oss på marknad[at]rodastjarnan.com och skriv var du finns på sociala medier, så kanske vi hör av oss till just dig.