Röda Stjärnan

En blogg om friluftsliv, bushcraft, airsoft och andra äventyr utomhus.

Airsoftspelare i fokus: Snowdart

Publicerat 2021-06-10 11:41:03 av Röda Stjärnan

Kamratskap, milsim och pill med airsoftbössor. Vi ger er den härlige spelaren Snowdart.

Namn/callsign: Mattias/Snowdart

Ålder: 45

Här spelar jag oftast: Ljusne boarden, Bollnäs containerområde (ej kvar)

Airsoftvapen: Novritsch SSG1, ASG Glock 19, ASG Dan Wesson .357 Magnum, WE Glock 27, ASG Varmint, ASG Franchi SPAS-12, ASG MP5SD5, ASG CZ Scorpion EVO 3 A1, Colt M4 och en M14

Vad betyder airsoft för dig?

Airsoft innebär gemenskap och vänskap för mig. Första gången jag spelade i Bollnäs blev jag otroligt vänligt bemött av absoluta främlingar, som tog in mig i gänget från första dag.

Varför började du spela airsoft?

Mitt första airsoftvapen var en fjäderpistol, (som fortfarande lever med mig) som inköptes då jag var mycket yngre än idag. Sen hittade jag den i en flyttlåda, och kände att jag ville helt enkelt testa sporten, och handlade min första sniper. En ASG AW .308 fjäderdriven. Sedan var jag fast.

Hur länge har du spelat?

Jag har spelat i cirka åtta år, med uppehåll under pandemin som jag inte räknar med, då det inte har blivit någor spelande alls. Det kliar bra i avtryckarfingret kan man säga.

Hur brukar du spela?

Jag kör gärna milsim, men det är dåligt med sånt här omkring, så man får åka en bit om man vill ha rena milsimspel. Mycket CQB, men även Sniper eller DMR.

Tillhör du ett lag?

Jag tillhör inte ett lag idag. Men kommer det ett erbjudande så...man vet aldrig vad som händer.

Vilket är ditt bästa airsoftminne?

Operation välfärd del 2 i Hedemora på Tjärnan. Helt underbara personer och bra arrat av självaste Vincent Rankila med flera. Ingen nämnd ingen glömd. Jobbet Vincent gör för att bekämpa mobbing och diskriminering är otroligt viktigt.

Vad skulle du säga är det bästa respektive sämsta med sporten?

Det bästa är absolut den vänskap man får bland människorna som spelar och den hjälp man får om det skulle vara något problem med vapnen.

Det sämsta är att det är ju en dyr sport. Har man inte ett jobb, eller någon annan sorts inkomst, så är nog inte detta den sport man väljer i första hand.

Vad är ditt bästa tips till andra aisoftspelare?

Fortsätt spela! Visa upp er mot dom som inte spelar för att visa att vi finns för varandra. Ha en bra dialog med Polisen om ni är osäkra vad som gäller med vapenlagar osv. Dom hjälper alltid och gärna till om man har frågor.

Vart finns du på sociala medier?

Instagram:  _snowdart_

Vilka är dina tre favoriter i Röda Stjärnans sortiment? Varför rekommenderar du just dessa?

ASG CZ Scorpion EVO 3 A1

Denna är absolut en favorit från första stund. Ett roligt vapen som är roligt att skjuta med, och som man byter fjäder lika snabbt på som du skalar en banan och äter den. Det tar inte många sekunder att göra det på – ta bara bort kolven, och ta fram insexan, så vrider man bulten snabbt rätt för att ta ut fjädern. Byt till till exempel en svagare eller starkare fjäder och sätt sedan tillbaka allt.

CYMA M14 grön eller svart

Ett bra DMR-gevär som är roligt att spela med på medellångt håll, om man inte gillar att vara för nära motståndaren. M14 är ett bra DMR-gevär, alltså inte ett snipergevär, för att kunna hålla motståndare på avstånd. DMR används ofta när man spelar milsim, som spanare eller skarpskytt.

Colt M4 Carbine Metall

Ett bra gevär för både CQB och milsimspel. Ett kort vapen som är lätt att röra sig med runt hörn osv. M4:an tycker jag ska finnas i alla milsim-spelares arsenal, då den trots allt är känd hos dom flesta. Och den är otroligt rolig att spela med.

Alla dessa vapen är lätta att använda. Och är man inte så säker på att skruva så gör det inte något med dessa vapen.

Nästa inlägg: -