Röda Stjärnan

En blogg om friluftsliv, bushcraft, airsoft och andra äventyr utomhus.

Airsoftspelare i fokus: Vincent från Recon Team Särimner

Publicerat 2017-06-29 07:23:56 av Röda Stjärnan

”Så länge vi får trycka fram eller röra på oss är det kul” – lär känna Vincent från Recon Team Särimner Han började med att titta på airsoftvideor på nätet innan han tog steget in i sporten. I dag är han med i laget Recon Team Särimner som har över 2 800 följare på Instagram och en egen Youtube-kanal. RTS spelar oftast som guerilla och gillar söndagsspel. Lär känna Vincent: Namn: Vincent Ålder: 20 Här spelar jag oftast: AC Paintball, Rosersberg Airsoftvapen: ASG Evo 3A1, G&P M4, WE G17 sarimner2 Varför började du spela airsoft? Hur länge har du spelat?  Jag började med att kolla på videor om airsoft på internet och tog sedan steg för steg in i sporten. Så jag har hållit på sedan 2012 men började aktivt spela 2015. Hur brukar du och ditt airsoftlag spela? Berätta mer om er! RTS är en grupp på åtta personer där fyra av oss är de som försöker spela så ofta vi kan. Vi gillar milsim, dock har vi inte gjort någon impression då det är begränsande enligt oss. Vi vill kunna vara lite fria i vad för bössa som passar en bäst och hur man vill köra sin gear-setup. Vi kör oftast full Multicam på sommaren och byter ut combat shirt mot sofshell-jacka på vintern. Av den här anledningen spelar vi nästan aldrig som en militär styrka på milsim. Det brukar bli ”guerilla” eller PMC. Söndagsspel är riktigt roligt också, det är en helt annan grej. Vi i RTS älskar att dyka upp från oväntade ställen och skapa "kaos" i det andra laget. Så länge vi får trycka fram eller röra på oss är det kul! Vilka motton använder ni er av under spelets gång? "Shut up and fight!" Vi känner att det tyvärr är mycket gnäll i den här sporten. Vi har märkt det mer och mer och det handlar ofta om träfftagning. De som skjuter och de som blir beskjutna kan klaga över träfftagning utan att faktiskt ha någon koll. Vilket är ditt bästa airsoftminne? Jag har många men det första var nog på ett milsim som Grimsas höll i. Vi var två man som kom upp i ryggen på motståndarlaget. Vi såg två stycken som stod och kolla mot frontlinjen med ryggen till oss. Jag tog den ena och min lagkamrat tog den andra. Sedan fortsatte vi att ta oss igenom hela laget tills de fattade att det inte var friendly fire. sarimner Vad skulle du säga är det bästa respektive sämsta med sporten? Det bästa är alla grymma människor och lag man får träffa. Det sämsta är nog att man spenderar mer tid utanför spelfältet än i det. Vad är ditt bästa tips till andra airsoftspelare? Ha kul! Alla spelar för att ha kul! Ta träff, det är inte värt att komma i ett argument med någon och få sura miner på andra laget. Var finns du på sociala medier? @reconteamsarimner på Instagram RTS - S14 - Swedish Airsoft på YouTube


Vilka är dina tre favoriter i Röda Stjärnans sortiment? Välj ut tre stycken produkter som du rekommenderar andra!

101INC Warrior Combat Pants Gen 3 Multicamo

101INC gör bra grejer till grymma priser. Jag köpte en uniform i deras Multicam 2015 och den ser knappt sliten ut! Två år innan det köpte jag en ryggsäck av dem, och precis som uniformen är den i superbra skick trots att den är använd massvis.

Fast Carb Helmet Grön

FAST-hjälmarna gillar jag då de skyddar mitt huvud och jag kan fästa olika saker så som GoPro, natt death rag, comtacs och motvikt. För knappt 700 kronor är det ett kap. Jag köpte min och målade den själv vilket leder in mig på min sista favoritprodukt.

Fosco Sprayfärg Mud Brown RAL 8027

FOSCO-färgerna på sprayflaska. Jag har målat både min hjälm och M4 med dem. De håller otroligt bra. Jag trodde färgen skulle slitas av efter ett tag men icke. Till slut tog jag och skrapade bort färg själv för att få en använd ”look”.